MUSTEKLUBI TUBASSA 14.4. klo 19-22

Huutomerkin huhtikuinen Musteklubi esittää:

KIRJAILIJAVIERAILU: KATRI RAUANJOKI

Kirjailija Katri Rauanjoki saapuu kertomaan uutuusteoksestaan Kesämerkit (S&S 2022). Pakahduttava romaani esittelee pohjoisen mielenmaisemaa kuvaten episodimaiseen tyyliin 2020-luvun kolttasaamelaisten elämää useiden kertojien silmin. Kesämerkit on romaani selviämisestä. Se kertoo myös kauneudesta, joka joskus on piilossa kuin hillan kukka. Haastattelijana Pertti Rautiainen.

”Näätämö-joesta ryskää jäät irti viisi päivää ennen vappua. Alkaa kesä kuin kaikki kesät, soilla kypsyy kulta, lohi nousee, vaatimet saavat vasat kannoilleen. Yksi elämä hiipuu pois, toinen on vasta alussa. Joltain lähtee hammas, toiselta häpeä. Kaikki palaa ja pysyy ikuisesti, kesä on kuin kaikki kesät eikä kuitenkaan. Sade ei tule.”

KYSY MITÄ TAHANSA SHOWPAINISTA

Yleisökysymyksiin vastaaa FT Jyrki Korpua. Showpaini on yleisöviihdettä, jossa kamppailulajit yhdistyvät teatterimaiseen esiintymiseen käsikirjoitetuissa ja ennalta päätetyissä tarinoissa. Showpaini on suureellista spektaakkelia, jossa käytetään liioiteltuja reaktioita. Kysy mitä tahansa aiheesta x -sarjassa aiempina aiheina ovat olleet mäkihyppy, maailmankaikkeus, veneenrakentaminen, Raamattu, betonibrutalismi sekä ruumiinavaus.

RUNOVIDEO: KUUTARHURI

Runovideo-osastolla on esittämisvuorossa tällä kertaa Haminan runoyhdistyksen valmistama visuaalinen äänirunon Mopopupu Unto. Video on tehty Tuukka Sandströmin ja Varpu Erosen lastenrunokirjasta Kuutarhuri (Avain 2020). Kirjassa kysytään muun muassa, kuka vei artesaanin parmesaanin ja mitä teki basiliski, kun basilli iski? Kuutarhurin runoissa seikkailevat erikoiset eläimet ja sympaattiset satu-hahmot. Valmistaudu kohtaamaan hurja kapteeni Vauva ja pieni mutta pelottava Pontus Pusukummitus!

RUNOVIDEOLAUTAKUNTA

Esityksen jälkeen kokoontuu perinteiseen tapaan Jarkko Korpuan ja Matti A. Kemin runovideolautakunta. Lautakunnan vieraana on Oulun teatterin näyttelijä Joose Mikkonen, joka kirjoittaa ja esittää itsekin faabelimaisia lastenrunoja. Lautakunta arvioi ja pisteyttää runovideon omien makumieltymystensä mukaisesti.

RUNOESITYKSIÄ: LAURA JUNTUNEN JA HENRI KOHISEVA

Lavalle nousevat runoilijat Laura Juntunen ja Henri Kohiseva lyyristämään yleisöä omilla teksteillään! Laura Juntunen on vapaa kirjoittaja ja toimittaja, joka ammentaa teksteihinsä yhteiskunnallisista epäkohdista, väkivaltailmiöistä, mielenterveydestä ja rakkaudesta. Henri Kohiseva on oululainen entropian suurlähettiläs, yleinen pölynkerääjä ja vaikuttavien esittelytekstien kirjoittaja.

PASI HIETA

Kempeleläinen lauluntekijä Pasi Hieta etsii lauluissaan kauneutta, oivalluksia elämästä ja musiikin sointuvaa vuoropuhelua sanojen kanssa. Nyt hän tarjoilee maistipaloja tulevalta soolojulkaisultaan. Laululyriikoiden ohella Hieta on harjoittanut myös täsmällisempää ilmaisua didaktiikan alan oppi- ja tehtäväkirjoissa.

TAULUKAUPPIAAT

Taulukauppiaat on yhtye romuvuoren huipulta. Yhtyeen musiikissa on muovia, lasia ja konttorituoleja. Sävelmissä esiintyvät presidentti Kekkonen, rautalankayhtye Renegades ja lukuisat muut hiipparit. Taulukauppiaat on lopunajan merkittävin kokoonpano, joka on pantu kokoon seuraavasti:

Teija Mikkilä: laulu
Pirjo Suvilehto: kitara, viulu, laulu
Janne Laitinen: rummut
LP Heiskanen: basso
Jussi Vilkuna: huilu, koskettimet
J-J Rekinen: kitara, laulu

Klubille on vapaa pääsy.

Tervetuloa!