MUSTEKLUBI TUBASSA 12.7. KLO 20

Heinäkuinen Musteklubi alkaa Pienellä Sairaalaromaanikeskustelulla! Sairaalaromaaneja (tai lääkäriromaaneja) on pidetty yhtenä rakkausromaanin ja romanttisen kirjallisuuden alalajina. Myös jännityskirjallisuudessa on paljon sairaalamaailmaan sijoittuvia teoksia, yhtenä tunnetuimpana Robin Cookin teos Kooma vuodelta 1976. Miksi sairaalamaailmaan sijoitetut romaanit kiinnostavat lukijoita? Monipuolisen kirjallisuuden ammattilaisen Marja-Riitta Vainikkalan vieraana on iiläinen kirjailija ja erikoislääkäri Toni Aho, joka on kirjoittanut muun muassa menestyneet sairaalajännärit Exitus ja Organus. Miksi hän on sijoittanut tapahtumansa juuri sairaalamaailmaan?

www.toniaho.com

Runojaan esittää Pauli Pietilä, oululainen rytmillä ratsastava lavarunoilija ja vilpitön esiintyjä. Hänen runoissaan poljennon päällä kulkevat halu koskettaa ja tulla kuulluksi sekä erityisesti löytää jostain jotain. Pietilä selvisi taannoin Oulun karsinnoista selkein tuomariäänin elokuussa pidettävään lavarunouden SM-kilpailun finaaliin.

Tiina Vaattovaara on oululainen lauluntekijä ja laulaja, jonka suomenkielinen poprock sukeltaa siniseen, iskee silmää ja tanssii arjen huolet kadoksiin. Hitaasti mutta varmasti lähestyvä keski-ikä pikkusen ahistaa mutta onneksi sille voi myös nauraa. Tähän mennessä Vaattovaaran musiikkia on verrattu ainakin Stellaan, Mariskaan, Tuomari Nurmioon ja Anna Puuhun. Kenet sinä lisäisit listaan? Se selviää keikalla!

www.tiinavaattovaara.fi

Illan päätteeksi klo 21.30 alkaen esiintyy rock-sellisti Elias Kahila. Kahila on kehittänyt shufflejousitekniikan, joka mahdollistaa kitaran korvaamisen sellolla svengaavassa pop-musiikissa ja tuo bluesin ja funkin lähelle sellonsoittoa. Loopperin kanssa esiintyvän Kahilan omalaatuinen soittotyyli on kerännyt valtavasti huomiota mm. Youtubessa ja herättänyt kiinnostusta ulkomaita myöten. Keikoilla ei siis nähdä perinteistä tuolilla istuvaa sellistiä, vaan lavan mitoista otetaan kaikki irti ja sitten vaan toivotaan, että sello kestää! Pääpaino Kahilan live-setissä on omilla biiseillä, muutamia cover-vetojakin saattaa tulla yllärinä. Kahila on soolokeikkojensa ohella tunnettu myös mm. J-P Leppäluodon sellistinä.

www.youtube.com/user/eliaskahila