Musteklubi 22.10. Tubassa

”Lakkaisko kynnet vai olemasta”

Kari Ension yleisölle avoimessa parodia-aforismi -kisassa haetaan uusia mattinykäsiä ja paulocoelhoja. Oivaltavimmat ja kiusallisimmat elämänohjeet ja motot arvioi aforismilautakunta.

Oulun ensi-ilta: NÄHTY!

Runoilija Jonna “Nihkee Akka” Nummela elää runovideolla todeksi keväällä 2020 monen esiintyjän toteutuneen painajaisen: kun yleisö ei tulekaan paikalle. NÄHTY! on osa Nummelan runoutta, teatteria ja aktivismia yhdistävää projektia, jossa tutkitaan esiintyjyyttä ja häpeää, rooleja ja niiden pudottamista. Nihkee Akka on lavarunoilija ja hallitseva poetry slamin Pohjoismaiden mestari.

Ohjaus: Vitali Gusatinsky
Runot, käsikirjoitus & esitys: Jonna Nummela
Esitys: Jonna Nummela
Kamerat: Vitali Gusatinsky ja Allyana Thomas
Valosuunnittelu: Oliver Eagle-Wilsher
Kesto: 15 min
www.nihkee.com

Musteklubin Kansainvälinen Osuus esittelee kaksi kirjailijaa, jotka saapuvat kertomaan itsestään tuotannostaan sekä esittävät tekstejään.

Zoila Forss on perulaissyntyinen runoilija, jonka esikoiskokoelma Revontuli julkaistiin vuonna 2014 Perussa. Hänen toinen teoksensa Syytön harppuuna sisältää runoja kolmella kielellä. Forss tekee runoja, kuvataidetta ja runovideoita, ja lisäksi hän on osallistunut runojen käännöstyöhön suomesta espanjaksi. Haastattelijana Matti A. Kemi.

www.runoutta.fi/zoila-forss

Irakilaissyntyinen Saad Hadi on työskennellyt toimittajana vuodesta 1975. Hadilla on maisterin tutkinto taidehistoriasta Bagdadin yliopistosta, ja hän on julkaissut neljä romaania ja kaksi novellikokoelmaa. Hän asuu tätä nykyä Espoossa. Haastattelijana Shvan Zangana, joka kääntää keskustelun suomeksi.

www.sivuvalo.com/2017/06/16/saad-hadi-2

Kirjailijavierailut ovat osa Säkeenkaari-hanketta: www.sivuvalo.com/2020/08/13/sakeenkaari-2/

Illan päättää helsinkiläinen artisti, laulaja-lauluntekijä & kanteleensoittaja Jutta Rahmel. Rahmelin musiikki on säkenöivän utuista poppia, jonka ääriviivat löytävät muotonsa viileän urbaanin indie-soundin sekä orgaanisten folk-kaikujen välisestä maastosta. Hänet on voinut nähdä muun muassa Vesalan riveissä niin keikoilla kuin syksyllä 2019 Vain elämää -ohjelmassa. Lisäksi Rahmel on vaikuttanut jo 20 vuoden ajan kantele- ja lauluyhtye Kardemimmeissä.

www.juttarahmel.com

Klubille on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Tilaisuus toteutetaan normaalia pienemmällä yleisökapasiteetilla turvavälit huomioiden ja tehostetuilla hygieniaratkaisuilla.