KESÄN JATKOT VILLA VIENASSA LA 14.9. KLO 19

Kesän jatkot on poikkitaiteellinen kulttuuri-ilta, jossa juhlistetaan kesän vaihtumista syksyyn tunnelmallisissa merkeissä. Ulkoilmatapahtuma järjestetään Hietasaaren Villa Viena -karjalaiskylän pihapiirissä, ja tarjolla on musiikkia, runoutta, burleskia, olutjoogaa sekä tulishow!

Osoite: Vaaskiventie 12, Hietasaari.

ESA ELORANTA

Esa Eloranta on oululaislähtöinen, nykyisin pääkaupunkiseudulla asuva lauluntekijä ja kitaristi, joka on tehnyt omaa musikkiaan jo 1980-luvulta asti. Elorannan musiikkityyli on hahmottunut pitkälle artistien kuten Bruce Springsteen, Tom Waits ja Tom Petty innoittamana. Häntä ovat aina kiehtoneet rehevä amerikkalainen soundi sekä laulujen tarinat, joissa elämä heittelee ihmistä kuin pientä rukkasta, ja iän myötä kantrihenkisiin tarinoihin on tullut yhä lisää uskottavuutta. Eloranta on tunnettu myös Garbo-yhtyeestään, joka esiintyi tiiviisti 1990-luvun puoliväliin asti, ja jonka useat kappaleet muodostuivat nopeasti täysverisiksi suomirockin klassikoiksi.

MAYA & FROZEN HIPPIES

Maya Paakkari on rock’n’rollin tehonainen, jolta  taittuu kaikki klassinen rock ja millä tyylillä! Nyt retroillaaan rockin parhaan historian parissa, kun Maya saapuu yhtyeineen esittämään ainutlaatuisella raspisoundillan setillisen aitoa bluesrockia, klassikoita ja kaikkien tuntemia hienoja biisejä. Maya on erityisesti tunnettu räväköistä Janis Joplin -tulkinnoistaan, ja hän on tehnyt musiikillista yhteistyötä mm. Maija Vilkkumaan, Leningrad Cowboysin ja Remu Aaltosen kanssa.

Maya Paakkari – vocals
Teemu Paaso – guitar
Antero Pöntisenaho – bass
Nikolaus Tiiro – organ
Matti Korvela – drums

KARI TYKYLEVITZ TYKKYLÄINEN

Suuri Taiteilija, kylähulluksikin mainittu Kari Tykylevits Tykkyläinen Siuruan kansantasavallasta esittää rämebluesia sikarilaatikkokitaralla sekä multi-instrumentaalisesti säestettyä laulua, karjumista ja muuta taiteen ytimeen menevää ryhdikästä hulluutta.

HENTILÄ, LAIKARI & SALMELA

on cover-yhtye, joka käyttää kappaleidensa esittämiseen Tatu Salmelan tekemiä akustisia soittimia. Keikan jälkeen yleisöllä on mahdollisuus kokeilla oululaisen keksijän itsetekemiä omaperäisiä instrumentteja!

PALO NUEVON RYTMIRYHMÄ PULLAPOSKET: NISUN HIMO!

Flamencoyhdistys Palo Nuevon rytmiryhmä Pullaposket esittää värikkään, Oulun murteelle käännetyn version perinteisestä espanjalaisesta kansansävelmästä, Sevillanaksesta. Esityksen nimi on kuumottavasti Nisun himo! Tekstin on kirjoittanut Katri Rauanjoki.

DIRECTOR’S KAT: BURLESKIA

Director´s Kat on oululainen burleskiartisti ja -opettaja, joka kertoo burleskitarinoitaan teatterin, tanssin ja tuoliakrobatian keinoin. Katin intohimoisen hirtehisissä esityksissä on totuttu todistamaan vauhtia, vaarallisia tilanteita sekä aistikkuuden juhlaa.

TULIKUKKA: TULISHOW

Tulikukka ry:n tulishow on paitsi puolikuiva, pehmeän hedelmäinen ja hapokas, myös mystinen elämys.

RUNONNÄKIJÄN TELTTA – RUNOMUOTOKUVIA

Kalevalainen Metsänneito Annikki (runoilija Sari Maanhalla) kutsuu sinua telttaansa selvittämään, millaiselta Sinä näytät runona! Runoilija katselee runomuotokuvattavaa ja hänessä vallitsevaa ilmapiiriä pukeakseen poeettisen tuntuman sanoiksi. Sanaton vuorovaikutus ja nähdyksi tuleminen ovat runomuotokuvan keskeiset teemat; runomuotokuvassa ihminen saa mahdollisuuden olla muusa, runoilijan innoittaja.

OLUTJOOGA

Joogaohjaaja Minna-Mari Jurvansuun vetämässä, kaikille avoimessa olutjoogassa kohtaavat nimensä mukaisesti olut ja jooga. Molemmat ovat vuosisatoja vanhoja terapiamuotoja kropalle ja mielelle, ja sopivat erinomaisesti yhteen. Olutjoogassa oluen juomisen ilo ja joogan tuoma mielenrauha täydentävät toisiaan luoden energisoivan elämyksen!

RUNOLAUTAKUNNAN kokoontumisessa yleisö ja runolautakunnan jäsenet saavat kuullakseen lausuntataiteellisesti esitettyjä oululaisten lyyrikoiden runoja, jotka runolautakunta
pisteyttää ja arvioi omien makumieltymystensä mukaisesti – tietämättä etukäteen kenen tuotoksista on kyse. Lautakunnassa istuvat vakiokasvot Matti A. Kemi ja Jarkko Korpua sekä
vielä nimeämätön yllätysvieras. Runot lausuu Aapo Kukko.

Liput: 12 € ovelta, ennakkoon 11 € www.billetto.fi

Aikataulu:

19.30 Runolautakunta
20.00 Nisun Himo!
20.15 Olutjooga
20.45 Director’c Kat
21.00 Tulishow
21.30 Hentilä, Laikari & Salmela
22.00 Kari Tykylevitz Tykkyläinen
22.30 Esa Eloranta
23.15 Maya & Frozen Hippies

Sari Maanhallan runomuotokuvapiste avoinna koko illan.

Pihapiirissä on mahdollisuus omatoimiseen makkaranpaistoon. Omat makkarat siis mukaan!

Järjestäjät: Huutomerkki ry ja Huvila ry

Tervetuloa!

Yhteystiedot:
Kari Miettunen
kari.ensio.miettunen@gmail.com
+35850 363 9259