JOULUKUUN MUSTEKLUBI TUBASSA 16.12. KLO 21-23

Lämpimästi tervetuloa nauttimaan joulukuisen Musteklubin antimista! Paikkana retrohenkinen tunnelmaravintola Tuba Food and Lounge osoitteessa Mannenkatu 2, Oulu. Alla ohjelma.

SATU & ANU SHOW

Satu & Anu Show pitää sisällään kirjailijakeskusteluja ja eroottista runoutta!

Illan aluksi kulttuurihistorioitsija ja teologi Satu Saarinen kertoo esikoisteoksestaan Annikin sota ja rauha (Otava). Kun Lapin sota syttyi syksyllä 1944, sadat suomalaisnaiset lähtivät vetäytyvien saksalaisten mukaan. Kemiläinen konttoristi Annikki Pennanen ja saksalainen sotilas Peter Rasche eivät aavistaneet, millainen tulevaisuus heitä odotti. Tytär syntyi raunioituneessa Saksassa ja äidin ja tyttären kotimatka katkesi palaavien suomalaisten leirille Hankoon, missä takaisin pyrkivät naiset kuulusteltiin maanpetoksesta epäiltyinä. Satua jututtaa Anu Vähäaho.

En voi sua unhoittaa poies (Kustantamo S&S 2023) on Anu Vähäahon lumoava historiallinen rakkausromaani 1820-luvun Oulussa, ja kuvaa verevästi ja viihdyttävästi itsenäisen nuoren naisen elämää pohjoisessa tervakaupungissa aikana, jolloin uskoa ihmisten vapauteen tai yhdenvertaisuuteen ei pidetty hyveenä, toisin kuin tuottoisia naimakauppoja. Anua jututtaa Satu Saarinen.

Kirjavieraiden jälkeen lavalle saapuu (tai jää) seuraava ohjelmanumero eli Runolautakunta. Lautakunnan jäsenet Satu Saarinen ja Anu Vähäaho saavat kuullakseen (kuten myös luonnollisesti klubiyleisö) Kari Miettusen esittämiä eroottisia runoja, jotka runolauta pisteyttää ja arvioi omien makumieltymystensä mukaisesti.

IMPROVOKAATTORIT

Oululainen improvisaatioteatteriryhmä valmiina provosoimaan nauruhermojasi!

KYSY MITÄ TAHANSA VETURINKULJETTAJALTA

Yleisökysymyksiin vastaa veturinkuljettaja Jarno Utriainen. Kysy mitä tahansa aiheesta x -sarjassa aiheina ovat olleet aiemmin mäkihyppy, maailmankaikkeus, veneenrakentaminen, Raamattu, betonibrutalismi, rullalautailu, ruumiinavaus, showpaini, tee, kädenvääntö, sananmuunnokset, Tintti-sarjakuvat, pöytäroolipelit, e-urheilu, meditaation haittavaikutukset, burleski, kampaamoala, polkujuoksu, bi- ja panseksuaalisuus, jääpalloerotuomarointi sekä Kalkitos-siirtokuvat.

MUSIIKKIA: PASI HIETA & OSKU SILVOLA DUO

Muusikko ja lauluntekijä Pasi Hieta ja kitaristi Osku Silvola muodostavat kahden miehen kitarapartion, joka liikkuu kepeän kantrin ja suomalaisen laulelmamusiikin laveassa välimaastossa. Teksteissä mennään valoa kohti vaikka päivä olisi lyhimmillään.

Klubille on vapaa pääsy.

– Esteetön pääsy

– Inva-WC

www.tuba.fi