Runoklubi Galleria Kajasteessa 4.10.

Galleriassa on 17.9.-5.10 Christelle Mas´n näyttely ”Vieras planeetta”. Taiteilija on kutsunut näyttelyynsä lauantai-iltapäivää piristämään runoilijoita ja muusikoita, ja esittää runoja itsekin.

Runoklubilla 4.10. klo 15 Galleria Kajasteessa (Kajaaninkatu 25, Oulu) esiintyvät runoilijat:

Chistelle Mas (suomennokset lukee J-P Metsävainio)
Eero Suvilehto
Jere Vartiainen

Musiikkia esittää letkeä reggae- ja räppihenkinen Pätkä & Pätkätyöläiset.

*

Chistelle Mas on ranskalaissyntyinen Oulussa asuva kuvataiteilija. Mas’n ensisijainen ja taidemuodoista mieluisin on valokuva, mutta monipuolisena kuvataiteentekijänä hänen teoksensa ovat myös piirustuksia, installaatioita ja videoita. Hän kirjoittaa myös runoja – runokirja ”Voyage” (Matka) julkaistiin viime vuonna Ranskassa.

Eero Suvilehto on oululainen kirjallisuuden tohtori, kirjailija, tulkki ja puheterapeutti. Hän on julkaissut satoja runoja, aforismeja, kertomuksia, kolumneja, esseitä ja käännöksiä sekä yhdeksän kaunokirjallista teosta. Suvilehto on työskennellyt myös Wienin, Sofian ja Reykjavikin yliopistoissa. Suvilehdon uusin teos on Mielipuoli satakieli -runokokoelma (Nispero, 2014), joka  on ajankohtainen runollinen kommentti ja rakkaudentunnustus Balkanille ja sen kansoille.

Jere Vartiainen on oululainen sanataiteilija, sirkushevonen ja lavarunouden hallitseva Suomen mestari. Vartiaisen esikoiskokoelma ”Kirjoitin tämän kärpäspaperille, eikä se tarkoita paljon mitään” ilmestyi marraskuussa 2013, ja kakkonen ”Enimmäkseen en nuku alasti” ilmestyy pian, syyskuun loppupuolella. Vartiaisen omalaatuinen ja leikkisä runokieli vaihtaa kevyesti ja usein humoristisesta kauniin syvälliseen.

Linkki näyttelyyn:

http://www.galleriakajaste.fi/galleria/christelle-mas/