Runoilta Valveella

Valveen Runoillassa 12.4. nähdään kaksi laadukasta, yllättävää esitystä: kokeellinen proosaesitys ”Mitä tapahtui Anne-Mari Strengille 24. elokuuta?” sekä pieni runoshow ”TAIKURI, HUIJARI, VARAS”. Tapahtuma on osa Heli Slungan Oulun Vuoden taiteilijavuoden ohjelmistoa.

Mitä tapahtui Anne-Mari Strengille 24. elokuuta?

Teinitytön katoamismysteeri sijoittuu yläkoulun myrskyisään maailmaan. Katoamisillasta ja salaperäisestä Anne-Mari Strengistä luodaan yleisön avustuksella mentaalinen rekonstruktio. Esityksen lähtökohtana on houkutella fiktion keinoin esiin mahdollisia muistikuvia ja tapahtumainkulkuja.

Esityksen ovat käsikirjoittaneet ja valmistaneet Laura Lindstedt ja Sinikka Vuola. Äänisuunnittelu Martti-Tapio Kuuskoski.

TAIKURI, HUIJARI, VARAS

Runoesitys Taikuri, huijari, varas on tummasävyinen ja surrealistinen pieni laulurunoelma. Pimeässä yössä etenee runoilijan karavaani, valkoiset klovninkasvot ainoana valonaan. Runoilija heittää verkkonsa, mutta rimpuilee siinä itsekin. Käyttää suuria sanoja kunnes ne halkaisevat suun. Vakava ilveillään hajalle. Kellarikomerot käännetään. Illuusiot ensin luodaan, ja kun ne ovat aikansa kimmeltäneet, lyödään hajalle.

Taikureina, huijareina ja varkaina häärivät Oulun Vuoden taiteilija, runoilija Heli Slunga ja helsinkiläinen kirjailija-laulaja Jaana Seppänen oululaisen hanuristi Kaisa Ristiluoman säestämänä. Tekstit ovat Heli Slungan, esitys Kaaoskoneiston tuotantoa.

Aika: pe 12.4. klo 18-19.15
Liput: 10 eur. Valvenäyttämö.
Tapahtuma Facebookissa