NAISKULTTUURIVIIKON MUSTEKLUBI TUBASSA 16.3. KLO 20-22

Naiskulttuuriviikon Musteklubi esittää:

MINILUKUPIIRI

Illan aluksi kokoontuu Jarkko Korpuan minilukupiiri. Piiri on lukenut Tiina Lehikoisen teoksen Punelma (Like 2022), ja jakaa lukukokemuksiaan yleisölle. Lukupiirin vieraina ovat Ulla Kaislaranta ja Jaana Märsynaho. Lehikoisen esseemäinen teos liikkuu kaunokirjallisuuden ja tietokirjallisuuden välimaastossa ja selvittelee naisiin kohdistuneen sadan vuoden aikaisen syrjinnän ja alentavan kohtelun ominaislaatua.

RUNOESITYKSIÄ: EEVA MARIA AL-KHAZAALI JA MIIA PAANI

Autofiktiivinen ja feministinen runoilija Eeva Maria al-Khazaali käsittelee uusimmassa teoksessaan anarkismia ja särkyvää ystävyyttä. Dakota (ntamo) ilmestyi viime vuonna. Miia Paani tunnetaan parhaiten naisia ja naisena olemista käsittelevistä runoistaan. Paanilta on julkaistu muun muassa runokoelmat Puun juurilla naiset (ntamo 2010) sekä Tuulet vastaan (ntamo 2018)

ILMARI LEPPIHALME: SUKUPUOLISENSITIIVISESTÄ LUKEMISESTA

Kirjallisuudentutkija ja sukupuolentutkimuksen yliopistonopettaja FT Ilmari Leppihalme kertoo – tutkijana ja lukijana – sukupuolisensitiivisestä lukemisesta. Mitä se tarkoittaa, miten sellaista tehdään ja miksi lukea sukupuolisensitiivisesti?

MUSIIKKIA: KAARNE

Lauluyhtye Kaarne kasvoi improvisaatioryhmä Irman muhevasta mullasta. Marit Appelgren ja Kiirikki, Katariina Rautiainen, Maarit Saarenkunnas ja Laura Siitonen innostuivat impron myötä yhteisöllisestä sovittamisesta. Kaarneen musiikillinen linja on rakkaudellinen ja avara, liki linjaton. Yhtye esittämät kappaleet ovat koskettaneet ryhmän nauruhermoa tai sydäntä, eivätkä edusta mitään genreä sinänsä. Repertuaarista löytyvät muun muassa helmet ”Kahvia ja pullaa”, ”Kuranen koira” ja ”Raato raahautuu”. Musteklubin keikalla luvassa myös improa takuulla tuoreista aiheista.

Kaikille avoin ja pääsyliputon tilaisuus on osa Oulun Naisunionin järjestämää Naiskulttuuriviikkoa.

Tervetuloa!

– Esteetön pääsy
– Inva-WC