Ohjelma: Sunnuntai 23.8.

KLO 10-16 LAULUNSANOITUSKURSSI: LAULULYYRINEN KAHLAAMO

Lauantaina alkanut laulunsanoituskurssi jatkuu.


KLO 12 ALMA-ROUVAN TARINOITA
Villa Hannala. Kahvelitie 1, Oulu.

Alma-rouvan roolissa Sari Kokkonen, joka tarinoi Villa Hannalan historiasta. Yleisöllä on myös mahdollisuus vierailla idyllisessä J. W. Snellmanin vuonna 1859 kesäasunnokseen rakennuttaman pitsihuvilan tornissa. Tilaisuus sopii kaikenikäisille.
Huutomerkki ry.


OHJELMALISÄYS:
KLO 12-15 RUNOMUOTOKUVAKURSSI
Whatever galleria. Pakkahuoneenkatu 2, Oulu.

Muusajuhlilla pidetään Runomuotokuvakurssi, jonka vetää kirjailija-runoilija Kaisa Halmkrona.
Runomuotokuvakurssilla opiskellaan näkemistä ja uskallusta olla kirjoittajana oma itsensä, rohkeutta kirjoittaa avoimesti ja rehellisesti siten kuin itse näkee ja kokee toisen ihmisen. Ei ole vain yhtä oikeaa tapaa nähdä, vaan on monta erilaista tapaa nähdä ja tulla nähdyksi. Ohjauksen lähtökohtana on jokaisen oma rohkeus!

Tavoitteena runomuotokuvakurssilla on, että jokainen on tullut nähdyksi itsellensä runomuotokuvakirjoittajana ja löytänyt oman tapansa kirjoittaa runomuotokuvia.

Runomuotokuvakurssilla opitaan olemaan omaa mieltänsä ja kirjoittamaan tuo oma ääni kuuluviin. Samalla annamme toistenkin olla omaa mieltänsä, sillä kurssilla jokainen tulee saamaan lopuksi joltain toiselta osallistujalta runomuotokuvan itsestään.Kurssille mahtuu kymmenen osallistujaa, ja se on tarkoitettu kaiken ikäisille kirjoitustaitoisille. Kurssin hinta 30 euroa.

Osallistumisohjeet: lähetä vapaamuotoinen hakemus Kaisa Halmkronalle sähköpostilla (Vapaarunoilij(at)gmail.com) tai osoitteeseen Kaisa Halmkrona, Tuomikoskentie 17 A 2, 91900 Liminka.
Kurssille valituille lähetetään ilmoitus 12.8. mennessä ja mukana seuraa maksuohjeet.
Lisätietoja kurssista saa Kaisa Halmkronalta s-postilla tai puhelimitse (+35845 133 6357)


 

KLO 15 TUPLAJULKKARIT: PAULIINA VANHATALO JA INGA RÖNING
Tuba – Food and Lounge. Mannenkatu 2, Oulu.

Sunnuntaibrunssin aikaan alkavassa kirjanjulkistamistilaisuudessa julkistetaan kahden kirjailijan teokset. Pauliina Vanhatalon 60-luvun Ouluun sijoittuva teos Pitkä valotusaika on viehättävä romaani ulkopuolisuudesta ja taiteilijakutsumuksesta, siitä mitä vuodet ja arki tekevät intohimolle. Inga Röningin uusin teos Hippiäinen on kirjailijan ensimmäinen aikuisten pitkä proosa, raskausromaani vauvakuumeisille ja immuuneille. Seksistä voi tietyissä olosuhteissa seurata tiineys eli siunattu tila. Kirja on hilpeä äitiyspakkausromaani vertaistueksi tai muuten vain virnuiltavaksi. Molemmat teokset julkaisee Tammi. Kirjailijoita jututtaa Jaana Märsynaho.
Huutomerkki ry.


KLO 16 MINISEMINAARI: JUICE!
Tuba – Food and Lounge. Mannenkatu 2, Oulu.

Juice Leskinen (1950-2006) oli monipuolinen kansantaiteilija. Vaikka Leskinen tuli tunnetuksi erityisesti laulajana ja taitavana sanoittajana, hänen kirjallinen tuotantonsa käsittää runoja, lastenkirjallisuutta, henkilöhistoriaa, suomennoksia ja moninaisia kirjoituksia eri lehdissä ja antologioissa. Kirjailijavieraaksi saapuu Leskisen elämästä kertovan Risainen elämä -teoksen (Siltala 2014) tekijä Antti Heikkinen. Heikkiselle on myönnetty Savonia-palkinto sekä Kalevi Jäntin palkinto, ja hän on ollut ehdolla myös Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon saajaksi. Jarkko Korpuan vetämässä lukupiirissä on käsittelyssä Juice Leskisen proosateos Päivää (Kirjayhtymä 1978). Juicen biisejä omina versioinaan esittävät Maya Paakkari, Mika Kolehmainen, Emmi Aarnio ja Antti Viitala. Tomi Kiilakosken pienoisesitelmän otsikkona on Luomisoppi Juicen mukaan. Juicen runoja lausuu Kari Miettunen. Illan aikana kuullaan myös omakohtaisia Juice-muisteloita – tule sinäkin kertomaan omasi!
Huutomerkki ry.


KLO 18 CUENTA CUENTOS -TARINAILTA
Ravintola Tervasoihtu. Oulun kauppatori Aitta 24, Oulu.

Kirjailija Katri Rauanjoen luotsaamassa tarinaillassa saavat espanjalaisen perinteen mukaisesti kaikki kertoa oma tarinansa. Tällä kertaa aiheena on suutelu! Lähtökohtana on Essi Kummun keväällä julkaistu kirja Harjoituspusuja (Tammi). Teos on herkkä ja lempeää huumoria säteilevä kertomus Eliaksen ensimmäisestä ihastuksesta ja on omistettu kaikille, jotka pelkäävät ensimmäistä suudelmaa. Kirjailija on itsekin paikalla ja lukee alkulämpimiksi otteita kirjastaan. Tarinan esitystapaa tai pituutta ole rajoitettu, kunhan kohtuudessa pysytään.
Huutomerkki ry.


KLO 19.00 HÄILYVÄT MUISTOT
Ravintola Perla. Lyötynkatu 7, Oulu.

Häilyvät muistot on musiikillinen runoesitys, joka pohjautuu Teija Annelin runoihin ja teksteihin vuosien varrelta. Mitä ja miten muistamme, ei ole itsestään selvää, eikä ilman muistia ole minuuttakaan. Muistot ovat usein häilyviä ja niillä on rispaantuvat reunat. Esitys sisältää lauluja muistojen kätköistä Kari J. Hartikaisen tulkitsemana. Mukana myös muusikot Eero Jauhiainen (koskettimet), Kari Veisterä (huilu ja saksofoni) sekä Tero Vilppola (harmonikka). Liput 10 euroa ovelta.


KLO 19 HENKISTEN LAJIEN MESTARUUSKISAT
Tähtitornin kahvila. Linnansaari 1, Oulu.

Klassikoksi muodostuneessa Henkisten lajien kisassa kilpaillaan kolmiottelussa, jossa lajeina ovat telepatia, telekinesia sekä teleportaatio. Oulun Henkiseksi Mestariksi kruunataan parhaiten ajatuksia lukenut sekä pisimmälle itseään sekä kilpailuesinettä mielensä voimalla siirtänyt kilpailija. Tule testaamaan salaiset taitosi!
Huutomerkki ry.