Muusa-kirjoituskilpailu on ratkennut

Huutomerkki ry:n järjestämän Muusa-kirjoituskilpailun vuonna 2014 on voittanut savonlinnalainen Outi Karhu novellillaan ”Salattu suru – ja muita iskelmiä”. Toiseksi kilpailussa ylsi oululaisen Marko Krögerin runoelma ”Räjähtämätön valas”. Voittajat julkistettiin Muusajuhlaklubilla Nuclear Night Clubissa 16.8.2014.

Kirjoituskilpailun aiheena oli harha, joka kirvoitti osallistujat mitä mielikuvituksellisimpiin tarinoihin. Voittajanovelli liikkuu talvisodan jälkimainingeissa. Kilpailun päätuomarina toimineen sarjakuvataiteilija Lauri Ahtisen mielestä Karhun novellin aihepiiri on ”läpikotaisesti koluttu ja kliseisyydessään ärsyttävä, mutta onnistuu kuitenkin tuomarin ennakkoasenteellisuudesta huolimatta vakuuttamaan taiturimaisella kielellään. Teksti vaikuttaa valmiilta ja hiotulta, ja sopisi täysmittaisen kertomuksen osaksi”.

Toiseksi tullut runoelma puolestaan on ”kaikessa yksinkertaisuudessaan kauneimmin panemisesta kirjoitettu ajatuskuvaelma, mitä päätuomari on lukenut miesmuistiin”.

Muusa-kirjoituskilpailun palkintosumma jakautui siten, että voittaja sai 400 euroa ja toiseksi tullut 100 euroa. Muut kirjoituskilpailun finaaliin yltäneet nimimerkit olivat JG, Chia, Lii-San, Jalkapalloenkeli, En tiedä ja TomTom.

Voittajatöitä julkaistaan kulttuurilehti Kaltiossa sekä Huutomerkki ry:n Hallaus-aikakausikirjassa.