MUSTEKLUBI TUBASSA 22.7. KLO 20

Tervetuloa jälleen poikkitaiteellisesti sanain äärelle Tuba Food and Loungeen (Mannenkatu 2, Oulu) torstaina 22.7. klo 20-22. Tässä heinäkuisen Musteklubin ohjelma:

RUNOVIDEO: HERÄÄN TAAS

Runovideoiden sarjassa esitysvuorossa on Jonne Piltosen teos Herään, taas. Jonne Piltonen on oululaislähtöinen runoilija ja spoken word -artisti, joka käyttää esityksissään kieltä rytmisenä, melodisena ja performatiivisena soittimena. Piltonen on julkaissut viisi audiovisuaalista teosta, joista nyt nähtävä Herään, taas on julkaistu myös Jano-lehdessä. Piltosen teoksiin voi tutustua hänen YouTube-kanavallaan.

RUNOVIDEOLAUTAKUNTA

Esityksen jälkeen kokoontuu perinteisesti Matti A. Kemin ja Jarkko Korpuan runovideolautakunta, joka pisteyttää ja arvioi omien makumieltymystensä mukaisesti juuri nähdyn runovideon.

JUHA KAARELA: KIVIAIDAN LUOTA ALKAA SHANGRI-LA

Juha Kaarela esittelee uutta runokokoelmaansa Kiviaidan luota alkaa Shangri-la sekä lukee siitä otteita. Kaarela on merta rakastava runoilija, anti-konmarittaja ja flanööri, joka on aiemmin julkaissut runoteokset Mitä silmien takana, Tuuli lävistää kaikki otsat, Merestä nousee sitruuna ja Kiven muisti. Lisäksi kokoelma Kuiskailet dylan thomasia on ilmestynyt sähköisessä muodossa.

PYHÄ(T) JUOMARI(⊥)

Jussi Moilanen lukee otteita persialaisen matemaatikon, tähtitieteilijän ja runoilijan Omar Khaijamin (k. 1131) oletetusta runoudesta. Moilanen kertoo myös Khaijamista ja hänen lyriikkansa muotokielestä, jonka alta paljastuu muutakin kuin syntiä, naimista ja juopottelua.

KYSY MITÄ TAHANSA RAAMATUN KIRJALLISESTA HISTORIASTA

Yleisön kysymyksiin vastaamassa on kirjallisuuden tutkija Jyrki Korpua. Raamatusta puhuttaessa termit teos ja kirja ovat harhaanjohtavia, sillä ”Raamattuja”on useita ja eri versioissaan ne sisältävät lukuisia erilaisia, monimuotoisia kirjallisia kertomuksia, jotka ovat toisille lukijoille pyhiä, toisille viihdyttäviä tai opettavaisia sekä joillekin jopa turhanpäiväisiäkin. Raamattu on kuitenkin eniten länsimaiseen kulttuuriin, sivistykseen ja kirjallisuuteen vaikuttanut kirjallinen teoskokonaisuus.

Kysy mitä tahansa aiheesta x -sarjassa aiempina aiheina ovat olleet Kysy mitä tahansa mäkihypystä, Kysy mitä tahansa maailmankaikkeudesta sekä kysy mitä tahansa veneenrakentamisesta, asiantuntijoina ex-mäkihyppääjä Tuomas Virtanen, ex-tähtitieteilijä Pertti Rautiainen sekä veneenrakentaja Samppa Rohkimainen.

AINOLA

Ainola on Matias Tapanisen tuore sooloprojekti. Luvassa on perinteellinen mies ja kitara -keikka, jossa tarkastellaan pragmatismin keinoin, onko tästä projektista mihinkään ilman taustalaulun, -kitaroiden ja -syntikoiden äänivallia. Tapaninen on tunnettu myös yhtyeistä The Aeon sekä Jalot Pojat. Ääninäytteitä löytyy linkistä:

https://soundcloud.com/ainolaband/maailman-sivu…

Klubille on vapaa pääsy.