MUSTEKLUBI TUBASSA 15.6. KLO 20-22

Huutomerkin kesäkuinen Musteklubi tarjoaa jälleen kirjavaa ohjelmaa. Alla illan otsikot sisältökuvauksineen tapahtumisjärjestyksessään. Tervetuloa viihtymään! Paikka tuttuun tapaan kierrätyshenkinen retroravintola Tuba Food and Lounge osoitteessa Mannenkatu 2.

MINILUKUPIIRI: SOPIVANLAISET

Osmo Hyövältin ja Tatu-Carita Pullisen minilukupiiri on lukenut Dimi Salon aiemmin tänä vuonna ilmestyneen esikoisromaanin Sopivanlaiset, ja avaa lukukokemuksiaan yleisölle. Sopivanlaiset on 2010-luvun Ouluun sijoittuva kertomus Aava-tyttären, Hannele-äidin ja Juhani-isän elämästä. Romaani kerii auki muistoja, ajatuksia ja tunteita iästä, sukupuolesta, mielenterveydestä ja työelämästä. Oulun murre soi elävänä dialogeissa. Romaanin tapahtumapaikkoja ovat muun muassa koti, karaokebaari, ateljee, uimahalli ja kirjasto. Mitä on olla sopivanlainen itselle ja muille? Dimi Salo on oululainen laulaja-lauluntekijä, musiikkipedagogi ja musiikkitoimittaja.

RUNOJA: RITVAMIINA & INKA TEPPO

Taiteilijanimellä Ritvamiina esiintyvä lyyrikko on hankalasti lokeroihin sopiva, maailmassa seikkaileva ihminen Oulusta. Pietarsaaressa suomenkielisen vähemmistön edustajana kasvanut Ritvamiina innostuu monista asioista, mutta runot ja kirjoittaminen ovat kulkeneet hänen mukanaan aina.

Inka Tepolle runojen kirjottaminen on aina ollu osa elämää. Tapa käsitellä tunteita. Laittaa tunteet lauseiksi ja lauseet runoiksi. Koskettaa ihmisiä taiteella ja tunteilla. Hänen haaveenaan on oman runokirjan julkaiseminen.

KYSY MITÄ TAHANSA JÄÄPALLOEROTUOMARILTA

Yleisökysymyksiin vastaa Tapio Siniaalto, joka on toiminut kansainvälisenä jääpalloerotuomarina yksitoista kautta sekä kansallisella tasolla tuomarina ansiokkaasti 25 vuoden ajan. Hänelle myönnettiin Kultainen pilli vuonna 1995. Pitkän päivätyön erotuomarina tehneenä ja yli kolmetuhatta ottelua tuominneen Siniaallon erotuomariuraan mahtuu kosolti erilaisia muistoja ja tunteita.

Kysy mitä tahansa aiheesta x -sarjassa aiheina ovat olleet aiemmin mäkihyppy, maailmankaikkeus, veneenrakentaminen, Raamattu, betonibrutalismi, ruumiinavaus, showpaini, tee, kädenvääntö, sananmuunnokset, Tintti-sarjakuvat, pöytäroolipelit, e-urheilu, meditaation haittavaikutukset, burleski, kampaamoala sekä polkujuoksu.

KIRJAVIERAS: LAURI AHTINEN

Kirjailijavieraaksi saapuu Lauri Ahtinen, jonka pienoissarjakuvateos Success on laitettu juuri kansiin ja lykätty digitaaliseen eetteriin. Teos ilmestyi alunperin 26:ssa osassa vuoden 2022 aikana digitaalisina NFT-vedoksina, joista Success-pienoiskirja muodostuu. Seitsemän kustantamoteosta julkaisseen Ahtisen sarjakuvavihkonen on hänen ensimmäinen omakustanteensa ja samalla myös ensimmäinen englanninkielinen teos. Autofiktiivinen teos pohtii, mitä on menestys, ja miksi sarjakuvan hahmo sitä niin kovasti himoaa. Success kulkee Ahtisen autofiktiivisten päiväkirjaromaanien Homepäiväkirja (Like 2015) ja Eropäiväkirja (Like 2019) hajuvanassa. Ahtista haastattele Anna Isola.

MUSIIKKIA: KAROLIINA INKILÄ

Paikallismuusikko Karoliina Inkilältä luonnistuu laulun lisäksi piano, kitara ja ukulele. Hänen ohjelmistoonsa kuuluvat coverit suomeksi ja englanniksi, lisäksi hän esittää omia sävellyksiään niin ikään edellä mainituilla kielillä. Kaksi kieltä, kaksi mieltä ja sitä rataa. Karoliina aloitti uransa sopivasti 3 kk ennen ensimmäistä koronasulkua. Post-koronaalisena tavoitteena nuorella oululaisella on kansainvälinen näyttämö, johon hänellä on yllin kyllin potentiaalia! Toki muistettakoon, että Musteklubikin on venuena varsin kansainvälinen eli sopii sikälikin kuvioon hyvin tämä show.