MUSTEKLUBI TUBASSA 14.7. KLO 20-22

Huutomerkin heinäkuinen Musteklubi esittää:

KOSKETUSPINTOJA: AMMATTINA LUOJA

Kosketuspintoja on uusi konsepti, jossa kulloisenkin käsiteltävänä olevan teoksen teemaa lähestytään osallistujien omien elämänkokemusten kautta. Tällä kertaa lukukirjana on Lamppu Laamasen kirja Ammattina luoja (Johnny Kniga 2021). Musiikkiterapeutti, muusikko ja kirjailija Jukka Tervon vieraaksi kosketuspintoja tunnustelemaan saapuu Jorma Styng. Styng on oululainen kuvataiteilija, kitaristi, kitarapedagogi ja säveltäjä.

Ammattina luojan sivuilla omaa luovuuttaan pohtivat eri alojen taiteilijat, kuin keskustelisivat saman pöydän ääressä siitä, kuinka heillä ei ole muuta mahdollisuutta kuin luoda, keksiä uusia maailmoja. Mistä tulee rohkeus heittäytyä? Mitä luovuuden tuska tarkoittaa? Voiko luovuudesta lomailla? Luovuus on aiheena laaja, syvällinen ja mielenkiintoinen – luovuuden rajattomat ulottuvuudet ulottuvat kaikkialle. Nykyisen kaltaista maailmaa sen hyvyydessään ei olisi ilman hyvin käytettyä luovuutta.

www.jukkatervo.com
www.styng.net

RUNOJA: EEVA-MARIA AL-KHAZAALI

Eeva Maria al Khazaali esittää runoja hiljattain ilmestyneestä kokoelmastaan Dakota (ntamo). Teos kertoo huimasta nimihenkilöstään kuin uusimpien aikojen Calamity Jannesta. Dakota piirtää esiin armolahjaisen ja aikaansaavan hahmon, josta minä rimpuilee irti kenties vain tiukemmin häneen kiinnittyen.

www.iameevamaria.com

KYSY MITÄ TAHANSA TINTTI-SARJAKUVASTA

Yleisökysymyksiin vastaa kirjailija ja sarjakuvaenthusiasisti Reijo Valta. Vallan sarjakuvakirjoitukset keskittyvät Tintin seikkailuihin, joista hän on tehnyt neljä teosta, esimerkiksi arumbajaintiaaneja käsittelevän etnografisen tutkielman. Hänen tunnetuin teoksensa lienee Kapteeni Haddockin kirosanat kokoava Turskatti! Kapteeni Haddockin haukkumat vuodelta 1999.

Kysy mitä tahansa aiheesta x -sarjassa aiheina ovat olleet aiemmin mäkihyppy, maailmankaikkeus, veneenrakentaminen, Raamattu, betonibrutalismi, ruumiinavaus, showpaini, tee sekä rullalautailu.

MUSIIKKIA: PETRI LUSIKKA

Petri Lusikka kertoo toivon varaan ripustautumisesta esikoisalbumillaan Toivon lauluja. Kun ihminen kohtaa elämässään vastoinkäymisiä ja kriisejä, löytää hän silloin myös toivon, johon turvautua. Tämän laulaja-lauluntekijä Petri Lusikka sai huomata omassa elämässään ja kirjoitti näistä omakohtaisista kokemuksistaan esikoisalbumillisen lauluja. Toivon lauluja -albumin kappaleet kertovat mm. siitä, kuinka ongelmilla on tapana ajan myötä ratketa ja kuinka unelmat ovat elämämme karttoja. Kappaleissa käsitellään myös sitä, kuinka tärkeää on oppia ilmaisemaan ja sanoittamaan omia tunteita rehellisesti. Petrin kanssa musisoivan bändin ja kappaleiden tyylilaji on sopivasti pop, pieniä country-vivahteita unohtamatta.

Laulu ja akustinen kitara: Petri Lusikka
Sähkökitara: Tuomas Kytölä
Koskettimet: Aleksi Keränen
Basso: Lassi Koivuluoma
Rummut: Mikko Kiiveri

Linkkejä:

www.kaupunnimedia.fi/10-kysymysta-petri-lusikka
www.spoti.fi/3zubnc7

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Tervetuloa!
www.tuba.fi