Musteklubi 28.4.

Huutomerkki ry:n huhtikuisella Musteklubilla runoutta, kirjallisuutta, musiikkia ja teatteria!

TIMO MYLLYMÄKI
TANELI TOPPARI
SILJA KEJONEN
MIIKA SIIRONEN
ESSI & MAURI
RUNOTEATTERI ROSO

KLUBIN JÄLKEEN: YONA

Musteklubin avaavat runoesityksillään Timo Myllymäki ja Taneli Toppari.

Timo Myllymäki on Tampereella syntynyt, Oulussa asuva runoilija. Hänen tekstinsä kertovat ihmisen tarpeettomuuden ja hämmennyksen kokemuksista lyhyen etäisyyden matkoilla ja vähemmän selkeästi muotoiltavissa tilanteissa.

Taneli Toppari on 22-vuotias Oulusta Turkuun rantautunut kirjoittaja, soittaja ja sinnittelijä. Topparin tekstejä leimaa tumma pohjavire sekä puhuttelevuus, jotka tulevat esiin intiimillä ja jopa vaivaannuttavallakin rehellisyydellä. Toppari musisoi myös Nuoret Marttyyrit-yhtyeessä.

Runoilun jälkeen vuorossa on Silja Kejosen esikoiskokoelman julkkarit. Vihkilumen talo (Otava) on teos, jossa nähdään maailmojen läpi ja mullan alle. Kejosen runot ovat kirkkaita välähdyksiä unen ja valveen rajapinnasta, vaipumista tavoittamattomiin. Läsnäolo ja kuva uppoavat toisiinsa: samaan aikaan kun jokin koettaa piiloutua ja pysyä mykkänä, puhkeaa jo uusi kukka. Silja Kejonen on oululainen kuvataiteilija ja dramaturgi.

Kirjailijavieraaksi saapuu Miika Siironen, jota jututtaa tietokirjailija Robert Brantberg. Käsittelyssä on Siirosen uusin teos Mustan lipun alla. Elias Simojoen elämä ja utopia (Atena). Elias Simojoki on jäänyt historiaan enemmän tai vähemmän ”aitona” suomalaisena fasistina, joka uskoi yhteen suureen Jumalaan ja yhteen suureen Suomeen. Miika Siironen on pureutunut syvälle Simojoen ajatteluun ja oudon ristiriitaiseen persoonaan. Siironen on poliittiseen historiaan erikoistunut tutkija.

Laululyyrisen ukuleletuokion tarjoilee Essi ja Mauri. Essi ja Mauri on tyttö pienen saaren metsästä, isoveljen ukulele ja lauluja vastaantulleista ihmisistä.

Runoteatteri Roson Pintahaavoja – runoperformanssissa aiheena on tarvitsevuus ja haavoittuvuus. Esityksessä on mukana tekstejä muun muassa Juuli Niemeltä, Eira Stenbergiltä, Tommi Liimatalta, Miki Liukkoselta sekä Amanda Aizpureelta. Runoteatteri Roso on oululainen teatteriryhmä, joka liikkuu ketterästi teatterin ja sanataiteen moninaisissa maastoissa. Ryhmä on Oulu-opiston tuottama ja sitä ohjaa Sanna-Maija Karjalainen.

Klubin jälkeen esiintyy Yona, ja ilta muuttuu maksulliseksi klo 21. Omaa tietään kulkeva laulaja-lauluntekijä Yona on kasvattanut suosiotaan jo seitsemän vuoden ajan. Yona yhtyeineen elää livetilanteissa intuitiivisesti ja tunnelmat vaihtuvat hypnoottisesti intiimistä eeppiseen musiikillisten raja-aitojen kaatuillessa. Liput: ennakkoon 11 € (+1,05 € Billetton palvelumaksu) ja ovelta 14 €.

https://www.facebook.com/events/245070122622832/

Tervetuloa!