MUSTEKLUBI 21.9. KLO 19 @ TUBA

Musteklubin aloittaa kaikille avoin kirjallinen baarivisa. Kysymyksiä kirjallisuudesta ja kirjallisuuden liepeiltä esittävät kisaisännät Kari Miettunen ja Jarkko Korpua. Parhaat tietäjät palkitaan.

Harri Holtinkoski esittää runoja tuoreesta kokoelmastaan Ystävähelmi. Teos on tarina vuodesta, joka kasvoi elämän vakaatoiminnasta kasvojen kirkkaisiin väreihin ja kohosi synkkyydestä valoon. Holtinkoski on runoilija, joka epäilee asioiden väistämättömyyttä ja liitteiden riittävyyttä hakemuksissa. Mm. kansanedustaja Erkki Virtanen on esittänyt Holtinkosken runoutta eduskunnan täysistuntopuheenvuorossa.

Lavarunouden Suomen mestari Lassi Kalleisen esikoiskokoelman julkistamistilaisuudessa päivänvalon näkee runoilijan teos Kuusikymppisten loru ei luruttele (Mediapinta Oy). Tarinaa lyyrikolta heruttaa Hallauksen päätoimittaja Jussi Moilanen. Lassi Kalleinen on lavarunoilija ja spoken word -artisti, nuoreksi itsensä ymmärtävä kirjoittaja-setä, joka yliopistourallaan luiskahti kirjallisuuden ja tiedotusopin laitoksilta herbaarioon.

Stand up -komiikan keinoin itseään ilmaisee kokkolalainen Keke Lammassaari. Lammassaari on laulaja-lauluntekijä, runoilija ja näyttelijä, joka kokeilee nyt melkein ensimmäistä kertaa, kestävätkö hänen vitsikkäät ikaroksensiipensä sulamatta äkkilähtönä tilatulla Aurinkomatkalla. Aiheina turismi ja suomalaisuus, kuinkas muutenkaan.

Kirjailija-lauluntekijä Janne Nevala julkaisi kesällä kolmannen romaaninsa Kylän halki virtaa joki. Kirja on kertomus rautatien ja Iijoen varrella onneaan etsivistä ihmisitä. Nevala esittää lauluja kirjan taustalta. Yksi niistä on kirjan nimikkokappale, joka löytyy täältä: https://www.youtube.com/watch?v=uMRQz2TAOIA

Hazardikarhuko saapuu Joensuusta tarjoilemaan elektrolyyrinen esityksen? Savolainen vastaus: eipä kyllä!

Illan päättää hailuotolainen punk-yhtye Parrakas nainen tajunnanräjäyttävällä performanssillaan ja naisellisella aktillaan. Yksi mies on kuulemma kerran todennut, että bändi on palauttanut hänen uskonsa feminismiin, ja M. A. Numminen on halunnut varastaa heidän biittinsä. Sitä yhtye ei kuitenkaan luovuttanut, sillä he käyttävät tuota biittiä jokaisessa biisissä. Menopaussipunkin keinoin muun muassa nykyajan nuoruusihannetta vastaan kapinoivat didaktikot Kati Hiekkapelto ja Susanna Rapinoja.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy

Tervetuloa!

Tuba – Food and Lounge
Mannenkatu 2, Oulu.
A-oikeudet
https://tuba.fi/