Musteklubi 15.6.

Musteklubin aluksi päätoimittaja Jussi Moilanen julkistaa Hallauksen minuuttinovellikilpailun voittajat. Kilpailussa haettiin tekstejä Hallaus-kirjanmerkkeihin. Kaunokirjailijat pääsivät kokeilemaan taitojaan erikoislyhyessä proosassa. Novellien aihe oli vapaa, mutta pituus sai olla enintään sata sanaa.

Kilpailun voittajille on luvassa lahjakortit Tubaan, ja parhaita tekstejä julkaistaan Hallaus-kirjanmerkkien lisäksi myös Hallauksen tulevissa numeroissa. Hallaus on Huutomerkki ry:n julkaisema antologiatyyppinen, kustannustoimitettu julkaisu, joka ilmestyy kahdesti vuodessa.

Runojaan esittävät DIMI SALO, TONI RISSANEN ja HENRIKA PALOKANGAS.

Dimin esitykseen sisältyy runojen lisäksi Sopivanlainen-monologi. Se tullaan näkemään myös Mielikuvia-festivaalilla 30.6., jolloin mukana on tanssija Tanja Råman. Dimi on tunnettu laulaja-lauluntekijänäkin, jonka laulujen aiheina ovat luottaminen, toiveet ja hyväkin ikävä. Hänen musiikissaan on mukana kreikkalaisia vaikutteita ja kreikan kieltäkin. Ensimmäinen albumi, ”Lauluja uskaltamisesta”, on työn alla.

Räppi- ja undergroundhenkisestä katurunoilemisestaan tunnettu Toni Rissanen looppereineen vie kokijat valoisalle äänirunomatkalle. Äänirunoiset kertovat, mikä on oleellisesta elämisen sarastuksessa, ja ovat saaneet innoituksensa suomalaisesta shamanismista, luonnosta, kaakaoflowsta ja rakkaudesta. Arkaais-eurooppalaisesta moniäänilauluperinteestäkin ammentavat runot on koostettu tulevasta esikoisteoksesta ”Sarastavat Kaaret”.

Henrika Palokangas on oululainen opiskelija, joka kirjoittaa runoja ja vähän kaikkea. Henrika tykkää myrskystä ja auringonnousuista, ja haluaa isona olla rohkea maailmanmatkaaja.

Kirjallisuuden tutkijatohtori JYRKI KORPUA on selvittänyt Raamatun vaikutusta kirjallisuuteen teoksessaan Alussa oli sana, mutta nuo Lähi-Idän muinaisten paimentolaisten sadut ovat vaeltaneet kirjallisuuden lisäksi hyviin moneen paikkaan. Raamatusta lähtöisin olevat sanonnat esiintyvät arjessamme erilaisina sanontoina, taivas, helvetti ja ynnä muut Raamatun kuvat kuuluvat myös heavymusiikin ja rock and rollin kuvastoon, ja urheilujournalismissa raamatullisia viittauksia kuullaan tuon tuostakin. Raamattu onkin eniten länsimaiseen kulttuuriin, sivistykseen ja ajatteluun vaikuttanut kertomuskokoelma.

SIPILELE on naisen ja ukulelen tutustumisesta, työuupumuksen ja masennuksen raunioilta syntynyt yhtye. Se tyhjä hetki, kun kaikki oli riisuttu pois, paljasti sielusta jotain uutta: tarinoita ja säveliä. Sipelelen musiikki syntyy kahden naisen vuoropuhelusta, runoista, haaveista ja elämän kokemuksista. ”Ero”, ”Ihana nainen”, ”Brad Pitt”, ”Sairas rakkaus” ja muut Sipelelen kappaleet kertovat erittäin eletystä elämästä.

Illan päättää PELTOLA. Yhtye esittää satunnaisella progesekoilulla ja i-h-a-n-a-l-la hempeydellä vuorattua rockpoppia. Kokoonpanossa musisoivat HELENA KESTI (Laulu), HISKI PAJUNIEMI (Basso), VILLE HÄMÄLÄINE (Kitara), RIIKKA ANILA (Koskettimet) ja JANNE KIIVERI (Rummut).

Klubille on vapaa pääsy.

Tervetuloa!