KIRJOITUSKILPAILUJA OULUN MUUSAJUHLILLA

Oulun Muusajuhlien yhteydessä järjestetään peräti kolme kirjoituskilpailua, johin kaikkiin ehtii vielä hyvin osallistua!

Muusa-kirjoituskilpailu

Perinteinen Muusa-kirjoituskilpailu on parhaillaan käynnissä. Kilpailussa haetaan jälleen lahjakkaiden kirjoittajien kaunokirjallisia tuotoksia. Aiheena tänä vuonna on ehkä hieman omaperäisestikin kutitteleva Suomi vs. Suomi. Kilpailun päätuomarina toimii runoileva jalkapallolegenda Atik Ismail.

Kilpailu on avoin kaikille, jotka eivät ole julkaisseet omaa kaunokirjallista teosta. Omakustanteet tai antologiat eivät ole este. Tekstien tulee olla ennen julkaisemattomia ja suomenkielisiä. Tyylilaji on runo tai proosa, ja enimmäispituus on viisi liuskaa. Proosan riviväli on 1,5 ja fonttikoko 12, runojen asettelu tarpeen mukaan.Vain yhdelle puolelle liuskaa saa kirjoittaa. Emme ota vastaan käsinkirjoitettuja tekstejä.

Kilpailutyöt postitetaan osoitteeseen:

Huutomerkki ry
PL 42
90015 Oulun kaupunki

Kilpailutöiden tulee olla perillä 21.7. 2017 mennessä. Kuoren päälle merkitään ”Muusa-kirjoituskilpailu”, ja mukaan liitetään erillinen pelkällä nimimerkillä varustettu kirjekuori, jonka sisällä on nimimerkin lisäksi oikea nimi ja yhteystiedot.

500 euron suuruinen palkintosumma jaetaan parhaiden kirjoitusten kesken. Voittajatekstejä julkaistaan Kulttuurilehti Kaltiossa ja Huutomerkki ry:n Hallaus-kausijulkaisussa.

Voittajat julkistetaan Ravintola Tubassa (Mannenkatu 2, Oulu) pidettävällä Muusaklubilla lauantaina 12.8.

Kilpailun järjestelyissä mukana ovat festivaalia koordinoivan Huutomerkki ry:n lisäksi UKI Arkkitehdit Oy, kulttuurilehti Kaltio ja Tähtitornin Kahvilan Kesäkirjakauppa.

Lisätietoja voi tiedustella ensisijaisesti sähköpostitse yhdistys(at)huutomerkki.fi tai puhelimitse Tarja Longi-Korpualta (+35840 734 4093).

Limerikki-kirjoituskilpailu

Muusat kutsuvat tarttumaan kynään ja kirjoittamaan limerikkejä!

Limerikki on viisisäkeinen, irlantilaista alkuperää oleva pilailuruno, jossa riimittelyn lähtökohtana on paikan tai henkilön nimi. Ideana on, että ensimmäisessä, toisessa ja viidennessä säkeessä on sama loppusointu, ja kolmannen ja neljännen säkeen tulee rimmata keskenään. Ensimmäisen rivin viimeisen sanan tulee olla paikan tai henkilön nimi. Hyvässä limerikissä viimeinen säe sisältää usein jutun jujun tai yllättävän, joskus kaksimielisenkin vitsin tai kärjistyksen.

Esimerkiksi näin:

Pekka pennitön kuljeskeli Kaavilla
alkoi majailla serkku-Taavilla
Taavin vaimo pian suuttui
ja kaulin kun puuttui
huitoi Pekan ulos salakkahaavilla.

– Raita Pulkkinen –

Lisätietoa limerikeistä löytyy netistä: https://fi.wikipedia.org/wiki/Limerikki

Toimi näin: lähetä kirjoittamasi limerikki tai useampikin 26.7. mennessä sähköpostilla osoitteeseen yhdistys@huutomerkki.fi. Liitä mukaan oikean nimesi lisäksi myös nimimerkkisi – raadille toimitetaan anonyymiteetin varmistamiseksi nimimerkillä varustetut tekstit. Voit myös lähettää limerikit osoitteeseen:

Huutomerkki ry, PL 42, 90015 Oulun kaupunki. Voit lähettää limerikit myös tekstiviestinä numeroon 050 363 9259.

Raati valitsee mielestään parhaat limerikit, jotka palkitaan lahjakortein sekä kirjapalkinnoin. Voittajat julkistetaan Ravintola Tubassa (Mannenkatu 2, Oulu) pidettävällä Muusaklubilla lauantaina 12.8.

Roskarunokilpailu

Voimala 1889:ssä (Kasarmintie 1, Oulu) on 5.7– 9.8. esillä maassa lojuneita roskia, joista löytyviä sanoja, kirjaimia ja kuvioita käytetään roskarunon luomisessa. Sanoja, kirjaimia ja kuvioita saa yhdistellä vapaasti, mutta runoihin ei saa lisätä itse mitään. Materiaalista löytyvien sanojen törmäyttämisestä syntyy aina runo, joka voi olla yllätys jopa tekijälle itselleen. Roskarunon tekemisessä ei voi epäonnistua! Tarkemmat kilpailuohjeet löytyvät paikan päältä.

Roskarunokilpailun raati valikoi roskarunojen joukosta kolme parasta runoa, joiden tekijät palkitaan lahjakortein. Voittajat julkistetaan Muusaklubilla Ravintola Tubassa 12.8. Lisätietoja antaa roskarunoidean keksijä Heikki Saure (heikki.saure@phnet.fi).

Voimala 1889 on auki 5.7.–13.8 keskiviikosta sunnuntaihin klo 14–20 sekä aina Muusajuhlien tilaisuuksien aikana.