Musteklubi Tubassa 9.2. klo 19

Helmikuun Musteklubin avaa minilukupiiri, jonka muodostavat toimittaja MATTI A. KEMI, proviisori JARKKO KORPUA sekä kasvatuspsykologi ANU KOLMONEN. Piiri on lukenut viime syksynä ilmestyneen teos-opuksen Täysin automatisoitu avaruushomoluksuskommunismi, jonka on kirjoittanut nuori tietokirjailija ja pop-filosofi Pontus Purokuru. Lukupiiri avaa nyt lukukokemuksiaan yleisölle.
Täysin automatisoitu avaruushomoluksuskommunismi (Kosmos) sisältää esseitä, jotka käsittelevät muun muassa seuraavia aihelmia: masennuslääkkeet, kieltäytyminen voimasta, Tähtien sodan poliittinen analyysi sekä robotit jotka vievät työmme (mikä on erinomainen asia, koska silloin meille jää aikaa tehdä sitä mitä eniten haluamme eli laiskotella ja siten parhaassa tapauksessa edessämme on täysin automatisoitu avaruushomoluksuskommunismi).
Kirjailijavieraaksi saapuu UOLEVI HAAPALA (oikeassa elämässä luterilainen kontemplatiiviseen myhäileväisyyteen ja laaja-alaiseen ihmis- ja eläinrakkauteen taipuvainen pastori Timo Juntunen). Hän julkaisi hiljakkoin esikoisromaaninsa Näkymätön. Kirja kertoo pohjoissuomalaisesta kylästä ja sen nuorisosta aikana, jolloin radiosta alkoi kuulua poppi. ”Jotensakin noin. Jututtajaa ei minulla ole. Pitäiskö itse kysellä?” kertoo Haapala viimeisessä tekstiviestissään, ja jatkaa: “Louhelan Liisa on kierroksessa jututtamaan, aikoi varmistaa tämän päivän aikana.” EDIT: jututtajaksi saapuu KARI TUHKANEN.
Lokeroita ja vaaleaa leipää kavahtava laulaja-lauluntekijä ANNUKKA LOUKOLA eteläpohjalaisine juurineen astahtaa esiintymislavalle mukanaan mielenmaisemallinen multilingvistinen sekametelisopparesepti, jonka laatimiseen on käytetty huolella aikaa, rakkautta & ystävyyttä sekä ainesosia ihmisten kohtaamisista. Kuka rakastaa Annukkaa? Sinä & Minä!
Piiiiitkästä aikaa on aika OPEN MICin, mikä tarkoittaa suomeksi sitä että no määpä sanon: kyseessä on avomielinen esiintymislava kaikenlaisille esiintyjille, runoilijoille ja sana- ja poikkitaiteilijoille. Oisko ok? No on tietenki. Lähes olematon lavatila-atmosfääri (bändikamaa pullollaan) on vapaa siis-täten kaikillen, jotka haluavat esittää omia tai muiden tekstejä/ohjelmanumeroja tai vaikkapa voimisteluliikkeitä. Poliittinen agitaatiokin on jees, jos kestää sen että puren käjen irti. Tekstit (jos teksteistä on kyse) voivat olla perinteistä/perinteetöntä lyriikkaa, rap-tekstejä tai vaikkapa turkkilaisen puhelinluettelon nimiä – you name it! Itse ajattelin ehkä (!) mantra-toistaa tekotranssissa puoli minuuttia aforistikko Eero Suvilehdon nimeä. Myös trubadurismi, tanssiminen ja muu perfomanttishenkinen heittäytyminen on sallittua. Osallistuminen ei edellytä ennakkoilmoittautumista, mutta saa kernaasti etukäteisilmoittautua: kari.ensio.miettunen@gmail.com tai puhelimitse 050 363 9259. Ride on tahi jotain!
Illan päätteeksi esiintyy yhtye FRANZENIN PYSÄKKI. Orkesteri julkaisee uuden Jatketaan eteenpäin -singlen perjantaina 8.2.2019. Kitaroiden alkuvoimaan luottava yhtye juhlii sinkun julkaisua jo seuraavana lauantaina Tubassa! Ja hei apua kääk voitteko kuvitella: yhtye julkaisee myös singlen nimeä kantavan EP:n alkukeväällä. Alkukevätkengät esiin ja levykaupoille! Kokoonpanon henkilötiedot: Matti Parkkonen (alkuvoima, kitara), Santtu Harvio (alkuvoima, basso), Mikko Kärkkäinen (alkuvoima, rumpu), Hannu Tiri (alkuvoima, kosketin), Pekka Ryhänen (alkuvoima, kitara).
Klubille on vapaa pääsy. Tervetuloa!
Sijainti: Tuba – Food and Lounge, Mannenkatu 2, Oulu