Musteklubi Tubassa 7.3. klo 19

Huutomerkki ry:n maaliskuinen Musteklubi esittelee jälleen sanataidetta ja musiikkia performanttisessa hengessä!

Hallauksen uusin numero on juuri ilmestynyt, kaavailtua myöhemmässä aikataulussa tosin. Hallaus-aikakauslehti on äänekkään pohojosen pää-äänenkannattaja, joka puhisee Huutomerkki ry:n rahisevana kaijuttimena Oulusta maailmalle. Päätoimittajat Jussi Moilanen ja Aleksi Nikula ovat ensimmäistä kertaa keränneet aikakauslehden sivuille tekstejä ympäri skandinaviaa. Useimpien kirjoittajien tekstit on julkaistu sekä alkuperäiskielinä että suomeksi. Pohjoismaat-teemasta kertomassa on Aleksi Nikula, ja tilaisuudessa kuullaan myös lukunäytteitä kirjoittajilta. Paikalle saapuvat monipuolitaiteilija Juha Penttinen sekä runoilija-aforistikko Eero Suvilehto.

Juha Penttinen esittelee numerossa ajatuksia Pohjoismaista 86-vuotiaan “Yrjön” suulla, ja myös hänen kuvataidettaan on mahtunut julkaisuun mukaan. Penttinen avaa maailmaansa “Yrjön” ja kuvataiteensa takana. Eero Suvilehto on puolestaan kirjoittanut julkaisuun luonnonläheisiä huoneentauluja sekä lyriikkaa, jota hän kutsuu sisilialaisiksi runoiksi.

Runolautakunnassa istuu vakiokasvojen Jarkko Korpuan ja Matti A. Kemin lisäksi yllätysvieraana Nina Juustila. Lautakunta saa arvioidakseen tällä kertaa eroottisia runoja. Eroottista runoutta pidetään helposti halpahintaisena ja pikkutuhmana, oikean runouden äpäränä. Mutta kuitenkin: vaikka huuma ja halu kahlitsevat meidät tuskaan, niin intohimon metsäpalo se vasta saakin ihmispolon elämän roihahtamaan liekkiinsä! Tuima kuin Tuonela on rakkaus, rakkaus on Jumalan tuli. Nähtäväksi jää, saavatko Johanna Laurilan esittämät eroottis-lyyriset kuvastot runolautakuntalaisten mielet kuumaan kevätkiimaan vai libidot surkastumaan kapriksen kokoisiksi.

Tommi Saha Vaaralla on lihallis-audiovisuaalinen taideteos, jossa karismaattinen Oulun kaupunginteatterin vahtimestari Tommi Saha varustautuu säröbassolla ja Teuvo Pakkalan teksteillä. Performanssi sisältää äärettömän ahdistavaa ruikutusta köyhyyden vittymäisyys-ulottuvuudesta sekä siitä, että eipä sillä toisaalta ole mitään väliäkään, koska kohta kuollaan kuitenkin. Asenne on siis kohillaan! Teuvo Pakkala (k. 1925) oli kaupunkilaisrealisti, joka kuvasi oivaltavasti ja myötäeläen Oulun laitakaupungin, Kakaravaaran – johon teoksen nimikin viittaa – lapsirikasta ja vielä puolimaalaisessa tilassa elävää köyhälistöä.

Kansainvälistä mallinuraakin aikoinaan kokeillut Eetu Mikkola säestää omaa lauluaan sähkökitaralla ensimmäisellä soolokeikallaan ever! Setti* koostuu noin viidestä ala- ja keskikuloisesta kappaleesta. Eetu Mikkola on soittanut aiemmin suurta suosiota saavuttaneessa Ninjat-yhtyeessä ja harrastanut mm. aitajuoksua.

Illan päättää yhtye Floridan broilerit. Orkesteri on Oulu-kantrin supermiehen, Juha Varjon projekti**. Varjo on tehnyt bändille omia biisejä sekä kääntänyt suomeksi lukuisia kantriklassikkoja.

Yhtyeessä soittavat Juha Varjo (banjo, ukulele ja laulu), Timo Nykyri (kitara), Arto Heikkilä (mandoliini ja kitara), Pertti Kuivala(basso) sekä Pirjo Suvilehto (viulu).

Broilereiden laulukappaleet keskittyvät seuraaviin kantrin perusteemoihin:

– murhat
– kodittomuus
– sivullisuus
– tee
– alkoholi
– keikkaelämä
– äiti
– vankila
– rekkakuskit

Klubille on vapaa pääsy. Tervetuloa!