Musteklubi Tubassa 28.12. klo 19

Ns. välipäivien eli keskiaikojen Musteklubi esittelee useita ohjelmallisnumerollisia vetonauloja Tubassa.

Klubin aluksi oululainen runoilija Eeva Maria al-Khazaali kertoo juuri ilmestyneestä runokoelmastaan sekä lukee siitä otteita. Teoksen nimi onEttä näkisin siitä unia. Vaikka suuri osa runoista käsittelee rakkautta ja rakastamista, se ei taannu hempeäksi eikä pinnistä haaveettomuuteen – teos osoittaa paremminkin, miten kaipuussa kokemus tihenee ja ajantajukin syvenee. Kokoelma tavoittaa keskustelevasti mietelmällisen ytimekkyyden ja vuolaamman sanavyöryn rinnakkaisuuden. Eeva Maria al-Khazaali on julkaissut aiemmin kokoelman Unelma (2009; nimellä Eeva Karhunen). Runoilijaa jututtaa Jukka Käräjäoja.

www.ntamo.net/product/894/eeva-maria-al-khazaali-etta-nakisin-siita-unia-2018

Omia runojaan esittää Armi Kotajärvi, jonka teinirunoja julkaistiin aikanaan SinäMinässä, Reginassa ja MeKaksi-lehdessä. Nykyisin hän harrastaa keski-iän kriisiä ja kirjoittaa siitä.

Lyhyessä ajassa käsittämättömän suosion saaneen Kotvimisen vallankumous -teoksen julkkareita vietettiin vastikään, mutta jo nyt se on proviisoriJarkko Korpuan minilukupiirin käsittelyssä. Kotvimista on luultu yleisesti laiskuudeksi ja vetkutteluksi, mutta se on harhaista ajattelua. Vaikka nyky-yhteiskunnallinen elämänmuoto korostaa tehokkuutta, tehokkuus vaatii myös lepoa, mietiskelyä ja joutilaisuutta (kotvimista) ollakseen hyödyllistä ihmiselle itselleen ynnä työasiain sisällöille ja tuloksille. Lukupiiriläisten (Pertti Rautiainen ja Matti A. Kemi) yleisölle avaamia lukukokemuksiaan ovat kommentoimassa myös kirjan tekijät itse eli Katri RauanjokiJonna Pulkkinen ja Jenny Kangasvuo.

www.karisto.fi/sivu/tuote/kotvimisen-vallankumous/2308793

Trio Foliohatut soittaa musiikkia rajalta. Yhtye kutsuu kanssaan leikkimään tulituulikelloilla ja reaktori-ytimillä kuiskauksenkeveään hetkeen, joka kestää noin 14 minuuttia ja 37sekuntia, koska kosmisen yhteyden kana-vointi on siistiä tahi jotain. Kysymyksessä on kokoonpanon kaikista keikoista se ensimmäisen esiintyminen! Eka kerta, ai jai sentään kääk apua tirskis. Koneessa Ari Lasanen, perkussioissa Veli-Matti Torkko ja teksteissä Tobias Effe sekä vuosi sitten menehtynyt taiteilija-toimittaja Ilkka Mikkonen.

Viitala esittää lauluja joita syntyy milloin mistäkin ja missä milloinkin. Suomalaisessa maisemassa sekatyylillä hiihtävä artisti kertoo tarinoita mm. supermiehen viimeisistä päivistä, pottukellariin piiloutumisesta sekä puhelinkopista jossa sataa lunta. Niin ja rakkaudesta tietysti. Viitala soolona onAntti Viitala, tuttu honkainkolistaja esimerkiksi The Blood Sausage Boys ja AIVOT -yhtyeistä. Tulevaisuudessa hän on tunnettu myös Viitala & Yhtye -yhtyeestä, jonka esikoisnauhoite on työn alla (kyllä, luitte oikein: työn. Rillumareikin on eräänlaista työtä).

www.facebook.com/Viitalajayhtye/

Illan päättää klo 22 aloittava ehdottoman omaperäinen ja kiintoisa Slack Bird. Duo soittaa punk-henkistä folkia banjon ja mm. haitarin säestyksellä, ja on kovassa nousussa etenkin ulkomailla. Slack Birdin tuorein albumi on nimeltään Aleta Au, jonka sanoituksissa kuljetaan laajalla rintamalla: korvilleen saavat natsit, välillä piipahdetaan Kalevalan tunnelmissa ja palautellaan mieliin myös Valentin Konosen urotekoja MM-kävelyn 50 kilometriltä vuodelta 1995. Duossa musisoivat Dave Klas sekä Susanna Leppänen.

www.facebook.com/slackbird/

Klubille on vapaa pääsy.

Tervetuloa!

Lisätietoa esiintymispaikasta: www.tuba.fi