Musteklubi Tubassa 11.4. klo 19
Huhtikuun Musteklubin aluksi minilukupiiri esittelee yleisölle lukukokemuksiaan. Lukupiirin muodostavat vakiopiiripäät JARKKO KORPUA ja MATTI A. KEMI, ja vieraaksi saapuu kirjailija RIIKKA ULANTO.
Lukemistona on Heikki Kännön hiljattain Runeberg-palkittu Sömnö (Sammakko). Romaani kuljettaa lukijan ihmismielen syvyyksiin toden ja valheen raja-aidat ryskyen ja seuraa romantiikan ajan aiheperintöä Wagnerin oopperan hengessä. Kirjailija Isak Severin aikoo näet kirjoittaa myyttisestä kuvataiteilija Werner H. Bergeristä varjoelämäkerran tämän rakentaessa itselleen sielua armenialaiskreikkalaisen mystikon G.I. Gurdjieffin oppien pohjalta. Bergerin sukuhistorian kautta piirtyvät esiin länsimaisen kulttuurihistorian sivujuonteet, lääketieteelliset innovaatiot, siirtomaavaltojen henkinen perintö sekä Wagnerin merkitys kokonaisen aikakauden symbolina, eikä tässä kaikki: ihmiskohtalot liikkuvat aina 1900-luvun alun Kongosta Robinson Crusoen saarelle, ja siirrytäänpä Lontoon ja Pariisin kautta luontevasti Ruotsin ulkosaaristoonkin. Kirjassa on 550 sivua, eikä yhtään kuvaa.
Uutuuskirjoineen vieraiksi saapuvat kirjailijat KATRI RAUANJOKI sekä VEIKKO TIITTO.
Katri Rauanjoen uusin teos on nimeltään Lenin-setä ei asu enää täällä (Kustantamo S&S). Se on romaani kaipauksesta ja pohjoisesta, jonka tarina sijoittuu Huippuvuorilla olevaan Pyramidenin aavekylään. Pyramiden oli neuvostoaikaan elinvoimainen kylä, jonka nykyisyys on tyystin muuttanut: rakennukset on suljettu yhtä lukuun ottamatta ja talvella, turistien mentyä, kylässä asuu vain viisi ihmistä. Yksi heistä on suomalainen Kiril, joka on tullut kylään menneisyytensä ajamana. Lenin-setä ei asu enää täällä on maailmojen välinen romaani siitä, kuinka ihminen aina etsii vapautta mutta tarvitsee laumaa. Kirjailijaa jututtaa JENNY KANGASVUO.
Nuori mies maailmalle lähti (Valkeakoski Media) on Veikko Tiiton ja Juhana Unkurin viime vuonna ilmestynyt teos. Lämminhenkinen ja monitasoinen romaani tarjoaa näköalapaikan 1960-luvun lopun Suomen yhteiskunnallisiin kehityskulkuihin ja ilmiöihin havainnoimalla tarkkanäköisesti niin kainuulaisen maaseudun kuin urbaanin Helsingin elämää teoksen päähenkilön, Heikki Käiväräisen, elämän kautta. Käiväräinen osallistuu muun muassa Tšekkoslovakian miehityksen vastaisiin mielenosoituksiin ja Vanhan valtaukseen; tutuiksi tulevat akateemiset kuppilakeskustelut, työläistaustainen autoilujengi, paikalliset seiväshyppyporukat, aikakauden merkittävät kulttuuripersoonat sekä ajan uusi ilmiökin: disko! Kirjassa kerrotaan myös 1960-luvun lopun Oulusta. Veikko Tiittoa jututtaa JUHA VÄHÄKANGAS.
Veikko Tiitto (s. 1955) on suomalainen kevyen musiikin tuntija ja kirjailija, joka on julkaissut muun muassa teokset Irwin Goodmannista ja Jamppa Tuomisesta. Juhana Unkuri on perehtynyt vapaan toimittajan työssään erityisesti Suomen lähihistorian populaareihin aiheisiin. Tapahtumakuva on kyseisestä kirjasta.
Sielullista ja koskettavaa musiikkia esittää RETRO VERB. Ensimmäiselle keikalleen saapuva yhtye koostuu kolmesta individuaalista: laulajana on nuori ja sielukas, Voice of Finland -ohjelmassakin tuomareiden tuoleja pyöritellyt ERICA HOKKANEN, suloääniä instrumenteistään loihtivat PETE COOKE ja TIMO KUKI.
Illan päätteeksi klo 21 alkaen esiintyy KEPA HÄRKÖNEN & SURFIN’ FLAMES. Kepa Härköseltä on vastikään ilmestynyt kansainvälistäkin tunnustusta saanut instrumentaalialbumi Spicy Tales & Spacey Tones. Keikoillaan yhtye esittää cuban-mausteisia 60-luvun kitarasoundeja, bluessävyjä ja elokuvamaisia äänimaailmoja yhdistelevää instrumentaalimusiikkia. Bändissä soittavat Kepa Härkösen (kitara) lisäksi KARI SÖDÖ (basso) ja OLLI ESTOLA (rummut/percussio).