Muusajuhlien valtakunnallinen aforismikilpailu

Oulun Muusajuhlien aforismikilpailu kutsuu sinua luomaan oman aforismisi! Kilpailun tuomaroivat oululainen aforistikko-runoilija Eero Suvilehto sekä Fingerpori-sarjakuvan tekijänä tunnettu Pertti Jarla.

Palkintoina on lahjakortteja, ja parhaat aforismit myös julkaistaan Huutomerkki ry:n blogissa sekä yhdistyksen julkaisemassa Hallaus-kausijulkaisussa. Voittajat julkistetaan Oulun Muusajuhlilla lauantaina 22.8. Ravintola Tubassa (Mannenkatu 1, Oulu) klo 20 alkavalla Muusaklubilla.

Osallistumisohjeet:

Lähetä aforismisi sähköpostilla osoitteeseen yhdistys(at)huutomerkki.fi sekä nimimerkillä että oikealla nimellä varustettuna. Aforismit välitetään tuomareille vain nimimerkin kera anonymiteetin säilyttämiseksi. Voit myös lähettää aforismin tekstiviestinä Muusajuhlien tuottaja Kari Miettuselle numeroon 050 363 9259. Laita myös tällöin mukaan oikea nimesi sekä nimimerkkisi.

Aforismit voit lähettää myös kirjepostina osoitteeseen

Huutomerkki ry
c/o Kaltio, PL 42
90015 Oulun Kaupunki

Merkitse kuoren päälle ”Aforismikilpailu”, ja laita mukaan erillinen nimimerkillä varustettu kirjekuori, jonka sisällä on nimimerkin lisäksi oikea nimi ja yhteystiedot.

Aikaa aforismien tekoon on 10.8. saakka, jolloin myös kirjeiden tulee olla perillä.

Huom! Aforismien tulee olla ennen julkaisemattomia ja suomenkielisiä. Lähetäthän maksimissaan vain kolme aforismia, jotka voi toki lähettää samalla kertaa.

Hieman aforismeista:

Aforismi on tiiviissä ja lyhyessä muodossa esitetty ajatelma, mietelmä tai mietelause. Aforismi on ajatuksellisesti painokas, tyylikkäästi muotoiltu virke tai niiden kokonaisuus. Määritelmällisesti aforismi on proosaa, eli aforismissa rivit kirjoitetaan loppuun ilman säejakoa.

Aforistiikalle on luonteenomaista poleeminen eli väittelynhaluinen suhtautuminen totunnaisiin ajatusrakennelmiin. Niissä on mahdollista kuvata jotakin tärkeäksi koettua ajatusta tai havaintoa vaikkapa metaforan, sanaleikin, paradoksin tai käsitteen uudelleentulkinnan keinoin. Aforismille on tunnusomaista usein myös sen monitulkintaisuus. Aforismia voidaan pitää kansanperinteeseen kuuluvan sananlaskun yhtenä muotona. Sananlaskuista onkin käytetty nimitystä kansanaforismi ja nykyaforismista voidaan puhua taideaforismina.

Kilpailun järjestää Huutomerkki ry.